Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Μικρά μυστικά γεύσης: Ο Χαλβάς αλλιώς...

 

 Όταν η φαντασία συναντά τις αγνές πρώτες ύλες, δημιουργούνται ευφάνταστες συνταγές με απλά υλικά, που απογειώνουν τον ουρανίσκο! 


Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα σπιτικό, εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες και ιδιαίτερα αγαπητό σε όλη την οικογένεια.  Το καβουρδισμένο σιμιγδάλι και η κανέλλα,  κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει!

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα και σταφίδες

Τα υλικά:

Για τον χαλβά

    125 γρ. σιμιγδάλι
    30 γρ. Αμύγδαλα
    30 γρ. Σταφίδες
    50 ml ελαιόλαδο
    2 γρ. Κανέλλα

Για το σιρόπι:

    600 γρ νερό
    200 γραμμάρια ζάχαρης
    ραβδί κανέλλας
    φλούδα πορτοκαλιού

 

Μέθοδος παρασκευής: 

- Βράστε τα συστατικά του σιροπιού σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. 

- Αφαιρέστε τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι. 

- Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ρίξτε το ελαιόλαδο και προσθέστε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει. 

- Προσθέστε τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.

- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε προσεκτικά το σιρόπι στο σιμιγδάλι και ανακατέψτε καλά.

- Βάλτε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να δέσει το σιμιγδάλι με το σιρόπι.

- Τοποθετήστε τον χαλβά σε καλούπια της επιλογής σας ενώ είναι ακόμα ζεστό. 

- Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς, σβήστε και πασπαλίστε με κανέλλα πριν το σερβίρετε.

 

φωτογραφία: sympossio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου