Μέθοδος παρασκευής:
- Βράστε τα συστατικά του σιροπιού σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
- Αφαιρέστε τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ρίξτε το ελαιόλαδο και προσθέστε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέστε τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε προσεκτικά το σιρόπι στο σιμιγδάλι και ανακατέψτε καλά.
- Βάλτε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να δέσει το σιμιγδάλι με το σιρόπι.
- Τοποθετήστε τον χαλβά σε καλούπια της επιλογής σας ενώ είναι ακόμα ζεστό.
- Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς, σβήστε και πασπαλίστε με κανέλλα πριν το σερβίρετε.
φωτογραφία: sympossio
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου