Η μουσταλευριά είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα που έχει ως κύριο συστατικό του τον μούστο.
Είναι νηστίσιμο γλυκό, χωρίς ζάχαρη, υγιεινό και ιδανικό για τα παιδιά. Περιέχει πολλές υπερτροφές όπως σταφύλι, κανέλα και καρύδια.
H μουσταλευριά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής κατά την εποχή του τρύγου, το φθινόπωρο, αλλά και τις άλλες εποχές του χρόνου.
Φτιάξτε Μουσταλευριά, εύκολα και απλά με την παραδοσιακή συνταγή μας:
Μουσταλευριά
Υλικά:
5 ποτήρια μούστο
5 κ.σ. corn flour
5 κ.σ. αλεύρι
τριμμένα καρύδια
κανέλλα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα 4 ποτήρια μούστο σε μια βαθιά κατσαρόλα.
- Διαλύουμε το corn flour και το αλεύρι στο ποτήρι μούστο που έχουμε κρατήσει.
- Ζεσταίνουμε το μούστο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ποτήρι που είχαμε κρατήσει. Αρχικά σε υψηλή φωτιά και στη συνέχεια όταν έρθει σε βρασμό χαμηλώνουμε.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Όταν πήξει το μείγμα είναι έτοιμο.
- Σερβίρουμε σε 6-8 μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένο καρύδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου